Kadınlarda saç dökülmesi

saç ekimi

Kadınlarda saç dökülmesi sınıflandırması
Kalıtımsal kadın tipi kellik olarak da adlandırılır. Seyrelme bütün tepe bölgesini kapsar. Diğer nedenlere bağlı sac dokulmelerinden ayırt etmek çok önemlidir. Ense bölgesinde yeterince saç varsa saç ekimi ile başarlı sonuçlar alınabilir.

Kadınlarda saç dökülmesi yaygın, lokalize ve tipik saç dökülmesi şeklinde sınıflandırılabilir. Ayrıca kadınlarda saç dökülmesi skarlaşan (iz bırakan) ve skarlaşmayan (iz bırakmayan) şeklinde de ayrılabilir. Dağınık ve skarlaşmayan genetik saç dökülmesi sık görülmektedir, bu yüzden seyrelme durumları göz önünde bulundurularak Ludwing sınıflandırılması yapılmıştır.

Ludwing sınıflandırılması
3 evreden oluşmaktadır:
Evre I; seyrek,
Evre II; orta,
Evre III; Yoğun.

Her 3 evrede de tepe bölgesinde seyrelme olmakta, fakat alın çizgisi sabit kalmaktadır. Arka ve yan taraflar da dökülme olur ya da olmaz. Dökülen saçların uzunluğu göz önüne alınmaksızın, sadece arka ve yanlarda saçları olan bayanlar saç ekimi için uygun adaydır.

Evre 1: tepe bölgesinde gözle görülür seyrelme fakat rahatlıkla kamufule edilebilir. Hastalar saç ekimi için uygun aday değildir. İlaç tedavileri seçenek olarak sunulmalıdır.

Evre II: Tepe bölgesinde ileri derecede seyrelme. Eğer donor bölgesi uygunsa saç ekimi yapılabilir. Deneyim gerektirir.

Evre III: tümüyle saçsız tepe bölgesi. Donor bölge uygunsa sac ekimi yapılabilir.

Doğru teşhis saç dökülmesi problemi yaşayan bayanlar için çok önemlidir. Ancak tanı doğru konulup uygun aday olduğu belirlenen kadınlar için saç ekimi yüz güldürücü sonuçlar doğurabilir

0 yorum:

Yorum Gönder