Saç Kestirme şekilleri

Saç Kestirme

Ne istediğinizi bilmeden saçınızı kestirmeye gitmeyiniz. Saçımız mı ön planda olsun, yoksa yüzümüz mü? Öyleyse yüz şekillerine göre ideal saç kesimleri.


Yuvarlak Yüz

Dengeli yumuşak bir yüz biçimidir. Suratta değişiklik yapmaz. Ama yüzünüzün yuvarlaklığından şikayetçiyseniz ve bunu biraz olsun inceltmenin iyi olaçagını düşünüyorsanız, saçınızın bölümü yüksek tutacak modelleri tercih etmelisiniz. Böylece saçınız ön planda olup, yüzünüzün yuvarlaklığı biraz olsun azalacaktır. Yüzünüzün hatlarına göre öne doğru kesilmiş tutamlarda yüzünüzü biraz olsun inceltecektir.

Kare Yüz

Kare yüz şeklinde yuvarlak yüz gibi dengelidir. Sertlik çok ön plandadır. Kare bir yüze saç kesimi yaparken eğer yüz şeklinizi değiştirmek istemiyorsanız size en uygun olanı aynen bir kare kesimdir. Fakat yüzünüzdeki ifadeyi yumuşatmak, dengelemek istiyorsanız saçınıza yuvarlak modeller kestirmelisiniz. Bunu yaparken saçınıza yuvarlak bir kesimli kahkül ve şakaklarınıza inen saç tutamları yaptırabilirsiniz.

Dikdörtgen Yüz

Suratta değişiklik yapan ama fazla değiştirmiyen bir yüz biçimidir. Eğer yüzünüzü biraz kısalmak gayesiyle bir kesim yaptırmayı düşünüyorsanız çene kemiğini geçmeyecek şekilde kesim yaptırılabilir. Şakak kemiğini örtecek şekilde kesilen kesimler ile dendgeli, uyumlu saç modellerine sahip olabilirsiniz.

Enine Dikdörtgen Yüz

Bu yüz biciminde yüz hatlarınızı biraz uzatmak ver şakak kemiklerinizin ön plana çıkmasını istemiyorsanız uzun saç modelleri ya da saçınızda yukarlara verilecek bölümlere saçınızın biçimini dikdörtgen şeklinde kesimler vasıtası ile yüzünüzü nazikleşebilir ve yüz yapınızda birazda olsun değişiklikler yapabilirsiniz.

Ters Üçgen Yüz

Surat yapısını tamamen değiştirebilen yüz biçimidir. Bu tip yüz şekillerinde daha modern kesimler yapmak imakan dahilindedir. Makyaj için ise en uygun yüz biçimidir. Kişileri çok enerjik ve dolu gösteren bu yüz şekline eğer yüz biçimini değiştirmeden daha bir güçlülük, sevecenlik katmak istiyorsanız, saçınızın yanlarını ve enselerini kısa kesim yaptırarak, saç tepesine bölüm vererek kesilen saç modellerini tercih etmelisiniz. Ama kendinize biraz dengeli, uyumlu ve yumuşak bir yüz ifadesi vermek istiyorsanız tam tersi enselerde daha çok bölümü olan ve saçın tepesine doğru bölümü azaltılmış saç modellerini tercih edilebilir.

Üçgen Yüz

http://img2.blogcu.com/images/b/i/z/bizegore/berber__nek.gif

Saç şeklinde daha olumsuz olan bir yüz şeklidir. İnsanları enerjisi zayıflamış ve yorgun gösterir, "loser" . O zaman bu negatif yüz biçiminizi saçınıza verilecek pozitif enerji ile dengelemelisiniz. Bunu enselerde saçı azaltarak şakak kemiğindeki bölgeden saç tepesine doğru bölümü arttırarak yapılabilir. Küçük kare kesimler yaptırılabilir.

Baklava Yüz

En ünlü yüz biçmidir. Bu yüz biçimi için saçınıza uzun, kısa, düz, dalgalı, kahküllü modelleri uygulanabilir. Sadece bunları uygularken kuaförünüz ile diyalog kurarak boyunuza, kilonuza ya da yüzünüzde nerenin ön planda, nereniz arka planda kalmasına karar vererek saç modelinizi bulmalısınız.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yüz şekline göre saç kesilirken kuaförünüze önemle şuna anlatmalısınızı, yüzünüzü mü, saçınızı mı ön plana çıkarmak istiyorsunuz, kilo, boy, giyim tarzınız ve hatta kişiliğinizi bile konuşmalı ve ona göre saç kesimi yaptırmalısınız

0 yorum:

Yorum Gönder